Kørekort udstedt i Danmark

  bliv kørelærer

  I denne guide kan du læse om, hvordan du får og fornyer et kørekort i Danmark, og hvordan du kan bruge dit kørekort i et andet land. pris kørekort varierer alt efter, om du får et nyt kørekort, fornyelse eller ombytter et kørekort fra et andet land.

  Få et kørekort i Danmark

  Der findes køreskoler i Danmark, hvor du kan få et dansk kørekort, hvis du ikke allerede har et internationalt kørekort, som du kan bruge eller bytte. Du kan lære at køre bil i København på en af byens mange køreskoler.

  Du skal bestå teorikurser og en teoriprøve, før du kan tage køretimer.

  A- og B-kørekort er gyldige i 15 år.

  Kategori C og D samt et erhvervskørekort har alle en udløbsdato på fem år.

  Dine køretilladelser kan udløbe tidligere end normalt, f.eks. hvis du har helbredsproblemer.

  Muligheder for fornyelse af dansk kørekort.

  Du kan forny dit danske kørekort ved at se følgende.

  Gyldighed af kørekortet:

  Femten år for en almindelig bil, en motorcykel og en større knallert.

  Fem år for lastbil og bus.

  Hvis du er 70 år eller ældre, er du berettiget til nedsat pris på lastbil og bus.

  halvandet årti: fire år

  71 år: tre år

  aldersgruppen 72 til 79 år: to år

  80 år og derover: 1 år

  Det kan tage over to uger for politiet at godkende din ansøgning, hvis du fornyer dit kørekort på grund af alder eller en medicinsk tilstand. Der er eventuelle bemærkninger i lægeerklæringen.

  Antag, at du har et gyldigt kørekort fra en anden EU-medlemsstat eller et EØS-land. I så fald kan du altså lovligt føre de samme slags køretøjer. For at køre lovligt i Danmark behøver du ikke at ombytte dit kørekort fra et EU- eller EØS-land til et dansk kørekort for at køre lovligt i Danmark.

  Du skal dog vide, at du skal opfylde alderskriterierne for de respektive kørekortkategorier for at få et dansk kørekort.

  I de fleste tilfælde er det ikke nødvendigt at tage en køreprøve for at ombytte et gyldigt kørekort fra et EU-land til et andet.

  Specifikationer for bopæl

  Du skal opfylde bopælskravene i Danmark, hvis du ønsker at ombytte et gyldigt kørekort fra et EU-land. Det er også et krav, hvis du vil bliv kørelærer.

  I Danmark har du fast bopæl, hvis du opholder dig i landet mindst 185 dage om året på grund af personlige eller erhvervsmæssige forbindelser, har du fast bopæl.

  Det er vigtigt at vide, om du kan anses for at være bosat i Danmark, om dine ejendele og din nærmeste familie (f.eks. mand eller børn) befinder sig i Danmark, og om du bliver i Danmark, hvis der tages hensyn til korte afrejser som f.eks. forretningsrejser, studieophold eller ferieophold.

  Dit ophold i Danmark betragtes ikke som “normalt”, hvis du er her for at opfylde kravene i forbindelse med dit job eller din uddannelse og ikke har andre bånd til landet.